Start oogst 2017.

Start oogst 2017.

In augustus zijn we begonnen met oogsten. Als eerste werd de brouwgerst gemaaid. Dit doen we zelf met onze New Holland TX66. Door het wisselvallige weer ging het dorsen met horten en stoten. Maar na een paar dagen was de graanoogst binnen met een gemiddeld vochtpercentage van net onder de 15 procent.  De opbrengst van de gerst is maar heel gewoon, maar viel niet tegen gezien de lange droge periode in mei en juni. Dankzij het vroege zaaien zat er erg weinig doorwas in. De mf met rooierkwaliteit is verder goed en de gerst zal zeker voor de brouwgerst premie in aanmerking gaan komen.
Ook de aardappeloogst is begonnen. De eerste percelen pootaardappelen zitten inmiddels in de kist. Dankzij een paar mooie dagen hebben we de nattere percelen gerooid. De opbrengst lijkt redelijk en tot op heden is de kwaliteit goed. Hopen dat we de komende periode mooi door kunnen rooien en dat alle kisten snel vol zijn.