Aardappeloogst 2017 afgerond.

Op 7 augustus zijn we begonnen met aardappels rooien. We zijn gestart met een perceel pootaardappelen van het ras Aveka. Het was een perceel waar  enig oogst risico was, dus waren we blij toen de aardappels in de kisten zaten. Vervolgens hebben we eigenlijk steeds door kunnen rooien. Wel stonden we er regelmatig even stil vanwege een regenbuitje. Het voorjaar en de zomer waren erg droog, dus kon de grond de regen wel verdragen. Begin september hadden we de meeste pootaardappelen geoogst. Toen viel er veel neerslag en hebben een langere tijd niet kunnen rooien. In de derde week van september hebben we de pootaardappeloogst afgerond.
Op 30 september zijn we verder gegaan met de zetmeelaardappels. We moesten op 5 oktober leveren aan Avebe, vanwege de weersverwachting zijn we wat eerder begonnen zodat we aan onze leveringsplicht konden voldoen. Aansluitend zijn we gestart met het inschuren van de “fabriekers”. Door de vele regen hebben we een paar dagen stil gestaan. Op 11 oktober zijn we verder gegaan met de laatste hectares bewaaraardappels voor in de schuur. Afgelopen zaterdag hebben de oogst afgerond. Aansluitend hebben we oliebollen gegeten, een echte Drentse traditie die we graag in ere houden.
oliebollen baakken