Eerste zonneakker poule in Borger-Odoorn

Eerste zonneakker poule in Borger-Odoorn

Eerste zonneakker poule in Borger-Odoorn

Onze groep boeren heeft samen met GroenLeven een poule opgericht voor zonneakkers. In de poule worden kansrijke gronden voor zonneparken in kaart gebracht. Door dit in pouleverband te doen is de kans groter dat er daadwerkelijk een zonnepark gerealiseerd wordt. Door gezamenlijk op te trekken kan de groep ondernemers makkelijker inspelen op de wens van de gemeente omdat ze door het hele gebied percelen hebben liggen.

De grondeigenaar waar daadwerkelijk een zonnepark gebouwd wordt krijgt een marktconforme vergoeding. De overige gronden binnen de poule, waar niks gebouwd wordt, zijn altijd verzekerd van een bijdrage voor hun deelname in de poule: een unieke optievergoeding. De werking van de zonnepark poule is afgelopen periode bij de eerste deelnemers toegelicht en goed ontvangen. Vooral de korte looptijd van de poule en de transparante manier van werken wordt als zeer positief ervaren.

De komende tijd wordt geprobeerd de poule groter te maken door andere boeren erbij te betrekken. Naast de poule in gemeente Borger-Odoorn komt er ook een vergelijkbare poule in de gemeente Aa en Hunze. En ook in Stadskanaal en andere delen van de Veenkoloniën wordt gekeken naar de mogelijkheden. Boeren in de Veenkoloniën die belangstelling hebben om met percelen deel te nemen in de poule kunnen zich melden bij Groenleven of poulebeheerder Jan Reinier de Jong.

logo groenleven

Eén gedachte over “Eerste zonneakker poule in Borger-Odoorn

  • 7 januari 2018 om 11:42
    Permalink

    Ik denk dat dit een heel goed initiatief is.

Reacties zijn gesloten.