Welke bodemscanner?

Welke bodemscanner?

De afgelopen periode hebben we ons verdiept in de verschillende manieren van bodem scannen. Voor ons precisie landbouw project Maxsus willen we graag de bodemkwaliteit van onze percelen goed in beeld hebben. We hebben meerdere bodemscanners bekeken. Eind februari hebben we de Top Soil Mapper (TSM) bekeken. Deze machine gaf een demo op het bedrijf van de familie Bartelds.  Afgelopen week is er bij alle drie deelnemers een perceel gescand door loonbedrijf Joldersma. Dit is gedaan met de Verisscan, met deze machine is al meer ervaring op gedaan. Gaande weg dit seizoen gaan we de knoop door hakken en kijken met welke scanner we voor een redelijke prijs een goed inzicht krijgen in de bodemkwaliteit.

 

verrisscan maxsus

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van POP3 “Samenwerking voor innovaties Drenthe 2016”

logo snneu logopastedimage-4