CDA Kamerlid Von Martels op bezoek in Odoorn.

CDA Kamerlid Von Martels op bezoek in Odoorn.

Op vrijdag 1 juni bracht het CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels een bezoek aan Odoorn. Samen met een groep collega Veldleeuwerik telers gingen we het gesprek aan met dit nieuwe gezicht in de kamer. Na een voorstellingsrondje werd er aan de hand van een presentatie gediscussieerd over allerlei actuele zaken waar de landbouw mee te maken heeft. Uiteraard is de systematiek van de Stichting Veldleeuwerik besproken. Daarnaast kwamen oa gewasbescherming, agrarische natuurbeheer, bemestingsnormen en zonne-energie aan de orde. Ook gedeputeerde Henk Jumelet schoof gedurende de ochtend aan. Vervolgens maken we een rondje over ons bedrijf. Na de lunch is er een bezoek gebracht aan het kweekbedrijf van Avebe. Na een korte introductie van Avebe is er gesproken over energie, gewasbescherming, eiwit en GMO. Aansluitend was er een rondleiding door het kassen complex.