Einde voorjaarswerk 2020.

Einde voorjaarswerk 2020.

Op 14 april werden de laatste aardappels gepoot. De dagen daar opvolgend de laatste akkerranden voor het agrarisch natuurbeheer. Daarmee zijn de voorjaarswerkzaamheden voor dit jaar weer ten einde gekomen. Bijna 2 weken eerder dan vorig jaar.

Net als altijd was ook voorjaar 2020 weer bijzonder. Februari en begin maart waren erg nat. Nu, half april, is het wel erg droog geworden. Hoge temperaturen, zon en een schrale wind drogen de grond hard uit. Voor de aardappels en suikerbieten is dit nog geen probleem.

We zijn gestart met poten op 1 april en de aardappels staan er dus nog niet boven. De suikerbieten, gezaaid eind maart, inmiddels wel. Een beetje regen is welkom, maar op zich wortelt een suikerbiet diep en is deze nog niet veel vocht nodig. De zomergerst heeft een tik gehad van de nachtvorst en heeft op korte termijn wel water nodig. Dit jaar gaan we beregenen, voor het eerst op ons bedrijf. We gaan de resultaten er van zien.

Het aardappels poten verliep vlot.