Aardappels eruit, oliebollen eten.

Aardappels eruit, oliebollen eten.

Op 19 oktober hebben we de laatste aardappels gerooid. Traditiegetrouw staan hier dan oliebollen op tafel. Een goed gebruik dat we graag in ere houden.

Dit jaar eindigden we niet met de zetmeelaardappels. Die hadden we een week geleden al gerooid. Er moest nog een stukje pootaardappelen gerooid worden, maar de kisten waren op. Na een week sorteren waren er voldoende lege kisten om te gaan rooien.

De opbrengsten zijn dit jaar goed. De zetmeelaardappels hebben een gemiddelde opbrengst. Het zetmeelgehalte wordt pas duidelijk bij het afleveren begin volgend jaar. Maar we zijn tevreden. De pootaardappelen hebben een bovengemiddelde opbrengst. We zien we iets meer schurft en andere gebreken. Maar al met al zijn we zeker tevreden.

En de oliebollen smaken natuurlijk heerlijk na een seizoen hard werken.

Het oliebollenbakteam 2021.