De brouwgerst is geoogst.

De brouwgerst is geoogst.

Afgelopen week is de brouwgerst geoogst. Vorig jaar ging dat niet vanzelf, omdat het een natte zomer was. Er waren maar weinig droge dagen en de gerst lag deels op de grond. Dit jaar is heel anders. Het is weer een heel droog jaar en dat maakt het combinen tot een makkie. De gerst stond mooi overeind en kwam droog binnen. De opbrengst was prima, maar niet zo goed als afgelopen jaar. De droogte heeft ondanks het beregenen toch schade gedaan. Gelukkig is de prijs van graan goed en dat maakt het tot een interessante teelt.
Onze lokale bierbrouwer Martijn Eggens was tijdens een oogstdag ook aanwezig. Hij hielp mee en bestuurde een trekker met kipwagen zodat we al rijdend konden lossen. Dit scheelt veel tijd en zo kun je heel wat maaien op een dag. Martijn brouwt van onze gerst verschillende batches bier. Gedurende het seizoen heeft hij de gerst meerdere keren bekeken. Nu maar hppen dat hij er een lekke biertje van brouwt.