Voorjaar 2019

Voorjaar 2019

Eind februari leek het voorjaar te gaan worden. Van de warme periode met veel zon kreeg je echt voorjaarskriebels. Voor ons aanleiding om te beginnen met de voorjaarswerkzaamheden. De grond was droog en lag er netjes bij. De varkensdrijfmest is geïnjecteerd en er is kali uitgereden. Het gevoel zei dat we ook moesten gaan zaaien, het verstand zei dat het nog maar februari was. We hebben niet gezaaid. Sinds die tijd is hier in Odoorn 124 mm regen gevallen. Afgelopen zaterdag zijn we weer gestart met de veldwerkzaamheden. Niet alle percelen zijn begaanbaar. De eerste paar hectare brouwgerst is wel al gezaaid. Dat moet ook want we zijn nu al later dan de voorgaande jaren. De komende weken gaan we verder met gerst zaaien. Ook verwacht ik dat de eerste suikerbieten de grond in gaan. Een mooie periode komt er aan.