Duchenne hero Robert Polinder te gast.

Duchenne hero Robert Polinder te gast.

Robert Polinder fietst om geld in te zamelen voor de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte. Hij combineert het met een Tour de Boer, met tussenstops en overnachtingen bij boeren.  Want ook de positie van de boer wil hij onder de aandacht brengen.

Duchenne Heroes
In 2016 fietste Polinder voor het eerst mee met de sponsortocht van Duchenne Heroes. Die tocht gaat altijd vanuit Zuid-Duitsland naar de Vaalserberg. Vorig jaar ging het evenement vanwege corona niet door. Robert besloot daarom dit jaar zijn eigen toertocht in Nederland te organiseren. Van 11 tot 18 september gaat hij 100 kilometer per dag mountainbiken. Hij zal elke dag pauzeren en overnachten bij boeren.

Veranderende regelgeving
Robert is in het dagelijks leven werkzaam bij een transportbedrijf. Hij komt zelf niet vaak in contact met boeren. Maar ik volg er een heel aantal via Twitter. Ik heb de agrarische sector altijd interessant gevonden. Door alle regelgeving neemt de druk op de landbouw toe. Je hoort heel vaak dat mensen óver boeren praten, in plaats van mét. Dat wil ik nu dus gaan doen, gecombineerd met het fietsen.”

Tour de boer met mountainbike.

Polinder is via sociale media dagelijks te volgen. Hij zal daarbij zowel de kwetsbare positie van kinderen met Duchenne als die van de boeren onder de aandacht te brengen. „Hij noemt het daarom ook: Tour de Boer met mountainbike.”

Sponseren

Op zondag 12 september was Robert te gast op ons bedrijf. Hij overnachtte samen met zijn familie op ons erf. Wij waarderen zijn Tour de Boer enorm en vonden het aangenaam kennis te maken. We hebben heb een financiële bijdrage gegeven. Ook jij kunt Robert Polinder sponseren via deze link

https://actievoorduchenne.nl/tour-de-boer-met-de-mtb